Piroliz tesisleri her türlü atığın geri dönüştürülmesi için tasarlanmıştır: kauçuk ve plastik atıklar, kullanılmış lastikler, ahşap atıklar, petrol ürünleriyle kirlenmiş toprak, metalurji endüstrisinden kaynaklanan çamur, ağaç talaşları ve pulları, tıbbi atıklar vb.
Piroliz, Yunanca ısı anlamına gelen "pyro" ve ayrışma anlamına gelen "lyse" sözcüklerinden oluşur; organik maddenin yüksek sıcaklıklarda ve oksijensiz bir ortamda termal bozunmaya uğradığı termokimyasal işlemin adıdır. Proses sonunda organik madde içerisindeki sabit karbon ve uçucu maddeler ayrıştırılır. Uçucuların daha da yoğunlaştırılmasıyla sıvı ve gaz olmak üzere iki farklı yakıt elde edilir. Piroliz kabaca büyük moleküllerin daha küçük gaz, sıvı ve katı moleküllere dönüştürülmesidir.
Her bir madde için uçucu sabit karbon oranı sabittir ancak elde edilen uçuculardan ne kadar sıvı yakıt ve ne kadar gaz yakıt elde edilebileceği; sıcaklık, basınç, reaktörde kalma süresi gibi çalışma koşullarına göre ayarlanabilmektedir. Sistem, kullanılan hammaddeye göre miktarı ve amacı değişen katı ürünlerin (karbon bakımından zengin) kullanımı sayesinde sıfır atık prensibini takip etmektedir.